Ons streven

From Nature's Finest kennel is in het bezit van het certificaat: "vakbekwaam houder van honden en katten" Dit is vereist als je met dieren werkt en valt onder de wet "dieren" From Nature's Finest Kennel is een hobby fokker en zodoende geen bedrijfsmatige fokker. Wij fokken kwaliteit geen kwantiteit.

Het streven van From Natures finest kennel is het fokken van American Staffordshire Terriërs volgens de rasstandaard met een sociaal en vooral stabiel karakter. Omdat dit streven hoog in het vaandel staat, groeien alle pups in huiselijke sfeer op. Hierbij komen zij in aanraking met onze honden en onze dochter. Het liefst zit onze dochter de hele dag bij de pups haha.  De pups raken ook gewend aan allerlei geluiden in huis, zoals stofzuigen, TV en visite. Zodra de pups sterk genoeg zijn neemt From Nature's Finest kennel  ze regelmatig mee naar buiten om de buitenwereld te verkennen en kennis te laten maken met de buurtkinderen.  Tevens kunnen de eigenaren van de pups regelmatig langskomen om de ontwikkeling van hun pup mee te maken. From Nature's Finest kennel doet dit vanaf 2 weken omdat de moeder en pups eerst wat rust nodig hebben. From Nature's Fines kennel zal wekelijks ook verschillende foto's van de pups maken  en er hangt ook een ip camera waar de puppy eigenaren op kunnen inloggen. De camera staat overdag altijd aan, en als je een app download voor je smartphone kan je waar je ook bent je puppy bewonderen. 

 

Daarnaast is gezondheid een zeer belangrijk onderdeel, daarom fokt From Natures Finest kennel volgens de regels van de ASTCH Nederland. De honden waarmee gefokt wordt zijn DNA getest,  Ataxia vrij en hebben de volgende test en controles ondergaan.

 

Ataxia                   (Neurologische aandoening)

DNA controle    .(Afstammingsbewijs)

HD controle        (Heupdysplasie)

ED controle         (Elleboogdysplasie)

MAG test              (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag)

 

Om bovenstaande te behalen worden de combinaties ouderdieren met zorg uitgezocht om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.  U kunt meer over deze test controles lezen onder het kopje gezondheid. 


From Nature's Finest kennel verkoopt haar pups met een koop contract om zo het welzijn van onze pups te beschermen.  Daarnaast zullen alle pups gechipt worden en uiteraard een FCI stamboom en DNA certificaat krijgen die door de raad van beheer word afgegeven. De pups zullen voordat ze ons verlaten  (met 8 weken) iedere 2 weken ontwormt worden en hun eerste enting hebben gehad. Daarnaast krijgen de pups een dierenpaspoort mee met daarin een gezondheidsverklaring van onze dierenarts. Ook nadat u de pup heeft opgehaald kunt u altijd een beroep op ons doen voor vragen.

 

Zo nu en dan zijn wij opzoek naar een  gastgezin voor onze show pup. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.